Motivation när inspirationen tryter

Så kommer dagen när man har ingen inspiration, det är tomt både i huvudet och på skärmen. Det heter att ”pennan är ett mäktigt vapen, men vad är det i jämförelse med den förlamande förskräckelsen som det stora vita oskrivna bladet kan förmedla.

Till att börja med går det alldeles utmärkt att prestera utan inspiration. Vissa hävdar att det till och med är en fördel att vara oinspirerad. Då skriver man fokuserat emedan inspirationen kan låta skrivandet flumma ut och det finns risk att man hamnar i sidospår eller förblindas av sin egen förträfflighet. Så om din musa inte är närvarande, skriv ändå!

Sitt ner

Bästa tipset! Inget främjar att någonting händer på pappret som att ha det framför sig.

Gör en kortis för att komma igång

Vad är en kortis? Kreativa inspirationsövningar finns överallt på nätet att hitta. Här kommer fem enkla:

Korttricket  ta fram en kortlek och testa det här tipset.

Märklig musik, logga in på en okänd radiokanal, eller en okänd lista på en strömmande tjänst. Om där finns musik, lyssna och fundera i vilket sammanhang den kunde förekommit och skriv ner en kort historia. I brist på konstig kanal rekommenderar jag SomaFM där det finns flera mycket udda radiokanaler.

Svenska dagstidningarhttps://tidningar.kb.se/  Hitta en kul artikel från förr och skriv om den. Jag kan verkligen rekommendera tidningar från 1800talet där man kan hitta de mest märkliga notiser.

Jobba bakifrån

Fast med början av ett projekt och är i synopsisstadiet? Börja med att definiera slutet. Skriv därefter vad som händer i mittpartiet. Vips är du igång.

Sätt bättre tidsramar

Produktivitet förbättras om man vet när man ska bli klar. Låt oss kalla det positiv stress. Det kräver disciplin och lite vilja men är väldigt effektivt. Bestäm dig för att ha skrivit x antal ord innan ett visst klockslag. Sätt en timer. Gör din tidsram snäv men målet nåbart. När hjärnan vet att den ska prestera gör den det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *