NaNoWriMo och varför man är med

Varje år återkommer ett stort event för oss som skriver. NaNoWriMo – National Novel Writing Month. Numera kanske det borde heta InNaNoWriMo eftersom deltagarna kommer från hela världen.

Målet är att skriva 50.000 ord på en månad, dvs en mindre roman. Det är ungefär 180 sidor om man räknar 275 ord per sida.

Att delta är gratis, peppande och kul. Och det finns ett community som är väl värt att delta i. Glada peppande människor som delar utmaningen.

Själv kommer jag att arbeta med första delen av en triologi om pojken Finn. Det är roligt dels för att mina idéer känns kul att skriva om, men också för att jag kommer härleda en hel del till Den Poetiska Eddan. Jag skriver inte om den nordiska mytologin, men jag skriver i den.

Att ha en bra grundstomme att stå på är alltid bra. Att skriva ett färdigt synopsis innan hade varit hjälpsamt. Personligen jobbar jag bäst under halvfärdiga förhållanden.

Jag har gjort mig redo bäst jag kan. Målet för mig är inte att få ur mig en färdig bok under November. Har jag ett färdigt första utkast är jag riktigt nöjd.

Tillbaka till fantasins utmarker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *